Sporten

Onze trainingen zijn seizoensgebonden; in de winter wordt er geschaatst, in de zomer is het tijd om te wielrennen en soms te skeeleren.

Winter = schaatsen!

In het winterseizoen wordt er twee maal per week geschaatst. De trainingen zijn geheel vrijblijvend; ook een keer per week trainen hoort dus tot de mogelijkheden.

Trainingen: dinsdag & donderdag
De Eindhoven Pinguïns trainen op de trainingsuren van de KNSB van 18:30 tot 19:45 uur. Om tijdens deze uren te kunnen trainen is het bezit van een abonnement vereist. Dit abonnement wordt via het bestuur van de Eindhoven Pinguïns aangevraagd. Beide trainingen vinden plaats op IJssportcentrum Eindhoven aan de Anton Coolenlaan 3 in Eindhoven.

Wedstrijden: zaterdag / zondag
Het is mogelijk om via de Eindhoven Pinguïns mee te doen aan de langebaan- en marathonwedstrijden in het weekend. Om deel te nemen aan deze schaatswedstrijden heb je een wedstrijdlicentie van de KNSB nodig.

Clubrecords
Verschillende Pinguïn-leden rijden af en toe een wedstrijdje, niet alleen tijdens de gewestelijke wedstrijden in het weekend, maar ook op trainingsweken in Collalbo of Inzell, of tijdens toernooien in Heerenveen of Enschede. De snelste tijden worden bijgehouden op onze pagina voor clubrecords.

Zomer = fietsen!

In het zomerseizoen wordt er op donderdag gezamenlijk gefietst, onder leiding van een trainer. Daarnaast wordt er door de leden regelmatig onderling afgesproken om vaker te fietsen.

Training: donderdag
De wekelijkse wielertraining is op donderdagavond van 19:00 tot circa 21:00 uur. Vroeg en laat in het seizoen is deze vertrektijd een half uur eerder. We verzamelen bij de Hut van Mie Pils in de bossen bij Waalre. Reken op 20 minuten fietsen vanaf het centrum van Eindhoven.

Trainers

Op dit moment mogen de Eindhoven Pinguïns zich gelukkig prijzen met een mooi aantal trainers. Gedurende de winter verzorgen Erwin, Niels en Jos de verschillende trainingen op het ijs. In de zomer verzorgt Alex de wielertraining.

Locaties

Schaatsen

De schaatstrainingen vinden plaats op IJssportcentrum Eindhoven aan de Anton Coolenlaan 3 in Eindhoven:

Fietsen

De wielertrainingen starten bij de Hut van Mie Pils aan de Leenderweg 1 in Waalre: