Vereniging

Eindhoven Pinguïns is de schaatsvereniging gericht op oud-studenten die nog graag schaatsen, wielrennen en van een feestje houden.

Wij schaatsen, fietsen en skaten in en rond Eindhoven, maar zijn er zeker niet alleen voor oud-leden van E.S.S.V. Isis.

Eindhoven Pinguïns is een open alumnivereniging voor schaatsers, gericht op mensen die in de afgelopen paar jaren zijn afgestudeerd.

Wij hebben op dit moment circa 70 actieve leden. Naast oud-Isisleden hebben verschillende oud-leden van andere studentenschaatsverenigingen ons weten te vinden.

Bestuur

Het bestuur van de Eindhoven Pinguïns bestaat momenteel uit:

  • Anke — Voorzitter
  • Herjan — Vicevoorzitter
  • Jules — Secretaris
  • Rutger — Penningmeester
  • Karlijn
  • Silvan

Commissies

De belangrijkste commissie binnen de Eindhoven Pinguïns is de activiteitencommissie. Deze commissie heeft geen vaste samenstelling, maar het motto is dat ieder lid van onze vereniging ook lid is van deze commissie.

Er worden dus door verschillende mensen allerlei wisselende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan een dagje baanwielrennen, de zomerbarbecue, een boulder-clinic, een wielerkamp, een schaatsweek in het buitenland, etc.

Nieuwsbrief

Zo nu en dan ontvangen onze leden de digitale Pinguïn Style in hun inbox. In deze onregelmatig verschijnende nieuwsbrief vinden zij de laatste nieuwtjes, aankondigingen, verslagen van eerdere activiteiten en andere zin en onzin.

Clubkleding

Als Eindhoven Pinguïns zijn wij tijdens de verschillende trainingen goed te herkennen aan onze clubkleding. Deze kleding is regelmatig te bestellen via bestelrondes die ieder jaar georganiseerd worden.

Geschiedenis

Eindhoven Pinguïns is opgericht nadat enkele vrienden na het studentenleven hun studentenschaatsvereniging moesten verlaten. Om gezellig door te kunnen gaan met schaatsen en fietsen hebben zij een nieuwe vereniging opgericht.

Dit gebeurde officieel op maandag 25 oktober 2010. Daarvoor was er echter al een jaar lang sprake van de Eindhoven Pinguïns — in augustus 2009 namen André, Lisa en Sjoerd het initiatief om deze nieuwe vereniging op te richten. Jeroen verzon de naam, Coen was het eerste lid en een nieuwe club was geboren.

Wij zijn niet de enige vereniging van deze soort. Zo heeft Amsterdam eenzelfde soort vereniging, genaamd ZTIKZ, voor de schaatsende en fietsende oud-student en heeft ook Utrecht sinds kort een variant, genaamd Arktika.