Vereniging

Eindhoven Pinguïns is de schaatsvereniging gericht op oud-studenten die nog graag schaatsen, wielrennen en van een feestje houden.

Wij schaatsen, fietsen en skaten in en rond Eindhoven, maar zijn er zeker niet alleen voor oud-leden van E.S.S.V. Isis.

Eindhoven Pinguïns is een open alumnivereniging voor schaatsers, gericht op mensen die in de afgelopen paar jaren zijn afgestudeerd.

Wij hebben op dit moment circa 50 actieve leden. Naast oud-Isisleden hebben verschillende oud-leden van andere studentenschaatsverenigingen ons weten te vinden — bijvoorbeeld van D.S.S. ELS in Delft, A.S.S.W.S.V. SKITS in Amsterdam, N.S.S.S.V. Lacustris in Nijmegen en D.S.V. de Skeuvel in Enschede.

Bestuur

Het bestuur van de Eindhoven Pinguïns bestaat momenteel uit:

  • Herjan — Voorzitter
  • Rik — Secretaris
  • Jules — Penningmeester
  • Karlijn
  • Silvan

Commissies

De belangrijkste commissie binnen de Eindhoven Pinguïns is de activiteitencommissie. Deze commissie heeft echter geen vaste samenstelling, maar het motto is dat ieder lid van onze vereniging ook lid is van deze commissie. Er worden dus door verschillende mensen allerlei verschillende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan een schaatsweek in het buitenland, een dagje baanwielrennen, de zomerbarbecue, een boulder-clinic, enzovoorts.

Naast de brede activiteitencommissie bestaat er een wielerkampcommissie voor ons jaarlijkse verblijf in de Ardennen, plus een kledingcommissie die voor onze schaatspakken en wielerkleding zorgt.

Nieuwsbrief

Zo nu en dan ontvangen onze leden de digitale Pinguïn Style in hun inbox. In deze onregelmatig verschijnende nieuwsbrief vinden zij de laatste nieuwtjes, aankondigingen van activiteiten en verslagen van eerdere gebeurtenissen.

Clubkleding

Sinds het winterseizoen van 2011-2012 zijn de Eindhoven Pinguïns tijdens de verschillende schaats- en wielertrainingen zeer goed te herkennen aan onze clubkleding. Deze kleding is te bestellen via de pas- en bestelrondes die iedere 1 á 2 jaar georganiseerd worden.

Geschiedenis

Eindhoven Pinguïns is ontstaan doordat enkele vrienden na het studentenleven hun studentenschaatsvereniging moesten verlaten. Om gezellig door te kunnen gaan met het beoefenen van de schaats- en wielersport hebben zij een nieuwe vereniging opgericht.

Dit gebeurde officieel op maandag 25 oktober 2010. Daarvoor was er echter al een jaar sprake van de Eindhoven Pinguïns — in augustus 2009 namen André, Lisa en Sjoerd het initiatief om deze nieuwe vereniging op te richten. Jeroen verzon de naam, Coen was het eerste lid en een nieuwe club was geboren.

Wij zijn niet de enige vereniging van deze soort. Zo heeft Amsterdam eenzelfde soort vereniging, genaamd ZTIKZ, voor de schaatsende en fietsende oud-student en heeft ook Utrecht sinds kort een variant, genaamd Arktika.